ALT OM MALA SMYKKER + FAQ

Først av alt ... Takk for at du valgte å finne DIN mala akkurat hos meg. Vi trenger alle en påminnelse om hvor hjertet egentlig vil være, hvilke drømmer vi skal følge. Jeg håper, ved at du bærer din Intensjon, vil kunne få hjelp til å skifte fokus og lytte til hjertet, og dermed la drømmene dine komme et skritt nærmere deg.  

Visste du at i hvert enkelt øyeblikk bevisst (og ubevisst!) påvirkes livet du lever? Hver tanke, følelse og avgjørelse du tar, leder til en mulighet, et nytt vennskap, en inspirerende samtale som vil utvikle seg til mer erfaring og forbindelser, som sammen utgjør det fantastiske livet du lever. Du er skaperen og sjefen over livet ditt. Det er en utrolig mektig oppdagelse når du innser det, er det ikke? Alle mala armbånd og mala kjeder er håndlaget av meg, dette sikrer deg en ekstra god kvalitet på dine nye smykker. 

 

Namaste 

Camilla

 

 

1. MAGIEN BAK MALAPERLENE

Malaperler har blitt brukt i århundre som et verktøy for å hjelpe mennesker å skape behag, dedikasjon og et intensjonsfylt liv. Mala er ordet for lenke på Sanskrit. Oldtidens buddhister og hinduer mente at ved å berøre hver perle mens de repeterte en Sanskrit bønn eller et tibetansk mantra, ville de kunne ha en mer fokusert meditasjonsopplevelse. Det er 108 perler (og det er mange grunner til at det er nøyaktig dette tallet), og på mala halskjedene vil det alltid være en Guru-perle som minner deg om å holde intensjonene dine positive, eller som hjelper deg å holde tellingen på mantraene dine når du mediterer. Personer som er veldig sensitive, vil føle seg svimle og føle ubehag av å bruke malaer uten guruperlen, sirkelen slutter aldri, men bare går rundt og rundt. Alle Bergmotts malaer har en guru-perle.

Tradisjonelt har malaer blitt brukt i meditasjon og bønn, men ikke la deg avskrekke av dette om du ikke er “helt der”. Alle kan bruke en mala, enten du mediterer, er religiøs, eller ikke. Du kan bruke malaen din som en påminnelse om en intensjon du velger, eller for ganske enkelt for å motta den helende vibrasjonen fra hver halvedelsten. Du kan bære den rundt halsen, meditere på den, bære malaen rundt håndleddet eller ha den liggende på nattbordet. Mange blir tiltrukket av malaene fordi de tror på deres helende egenskaper som gir indre fred og et beroliget sinn. 

 

2. HVORFOR 108?

Akkurat tallets betydning er åpent for tolkning, men 108 har lenge vært ansett som et hellig tall i Hinduisme og yogaverdenen. Tradisjonelt vil en mala, eller en bønnelenke, komme på en tråd med 108 perler, samt en Guru-perle.

Velrennomerte Vediske matematikere anså 108 som tallet for hele vår eksistens. Tallet er også forbundet med Månen, Solen og Jorden; den gjennomsnittlige avstanden fra Månen og Solen til Jorden, er 108 ganger deres respektive diameter. I følge yogatradisjoner er det 108 hellige steder i India, det er også 108 hellige steder på kroppen, samt 108 Upanishads, som er hellige tekster som innehar noen av de mest sentrale filosofiske Hinduistiske konseptene.

En mala inneholder tradisjonelt 21, 27, 54 eller 108 perler. Den kan også inneholde såkalte telleperler, som hjelper deg å holde styr på hvor du er på malaen. Når du har meditert med malaen din en stund, vil du kjenne igjen "rytmen" i malaen din, og dette hjelper deg å vite hvor langt du har kommet.

 

3. HVA ER ET MANTRA?

En mala blir ofte brukt til å gjenta et mantra; en lyd, et ord eller en kort frase du repeterer for å holde konsentrasjonen. Det kan være et Sanskrit ord som "OM"; som representerer "alt", det blir sagt at det er frøet til alt levende, og dette lille ordet innehar all kraften i universet. Det er begynnelsen, midten og slutten av alt. Et mantra kan også være enkle ord som "fred", "kjærlighet" eller "balanse", noe du er takknemlig for, eller ønsker å fokusere på.

For å telle mantraer, hold malaen i hånden og snu hver perle med tommel- og langfinger (pekefingeren menes å representere "ego", og er derfor ikke anbefalt for å snu perlene med).

Når du har beveget deg rundt malaen din vil du tilslutt komme til Guru-perlen. Da kan du gjerne stoppe opp og gi deg selv et øyeblikk av takknemlighet for at du tar deg tiden til å meditere. Guruperlen representerer solen, som de 108 andre perlene snur seg rundt som planeter. Guru-perlen kan også representere Læreren, enten din yogalærer eller mentor. Du skal ikke telle forbi Guru-perlen, men istedenfor snu og fortsett i motsatt retning.

Hvis du velger å meditere med malaen din, er det viktig å meditere med fokus på vennlighet til deg selv, og ikke bli oppgitt om du mister fokus. Tankene vil helt sikkert vandre underveis, og oppmerksomheten din trenger trening i å holde fokus på mantraet. Du vil etterhvert bli bedre og bedre til nettopp å holde fokus, og dermed også bli bedre på "mindfulness".

 

 4. HVORDAN VELGER JEG DEN PERFEKTE MALA?

Det sies ofte at malaer velger deg. Den første som du merker deg ved eller som øye dras mot, er som oftest den du trenger og bør ha. Tillat deg selv å bli trukket mot den malaen som snakker til deg. En mala betyr noe helt spesielt for hver og en, og trenger ikke ha samme betydning for alle; det kan være en påminnelse om en intensjon, rett og slett et vakkert smykketilbehør eller et meditasjonsverktøy. Uansett hva det betyr for deg; omfavn det og tillat ditt indre å veilede deg i dine valg. 

 

5. HVA BETYR STENENE OG PERLENE I MIN MALA?

 BERGAMOTTS HALVEDELSTENER/NATURSTENER: 

African Turquoise - Et nydelig spekter av grønne nyanser. Resonnerer med Panne chakraen, og leder deg til større visdom hvis du bærer den med deg. Stenen bringer transformasjon og fantastiske forandringer i livet ditt. Dens oppfordrende energi åpner opp for muligheter om noe nytt, og gir balanse og selvtillit i selvutvikling, fornyer sjel, energi og din vei i livet. 

Amazonite - Lykkebringende krystall. Hjelper deg å komme i kontakt med din indre styrke og ta kontroll over livet ditt. Fordriver bekymringer, frykt, irritasjon, og samtidig balanserer humørsvingninger. Gir deg bakkekontakt, blokkerer negativ energi, bl.a. meget god mot elektromagnetisk støy.

Amethyst - Når du bærer en amethyststen mot kroppen, oppfordres du til å se positivt inn i deg selv. Dette hjelper deg å få tilgang til dine sanne følelser og styrke din intuisjon. Lærer deg å vokse som menneske ved å styrke ditt indre jeg og skape emosjonell stabilitet. Virker hjelpende mot sorg og tap i livet, samt konfronterer emosjonelle problemer og overkomme dem. Naturlig antistress og avgifter kroppen. Utmerket krystall for å fremme fysisk vitalitet; spesielt etter behandlinger som radioaktiv stråling og cellegift.

Black Agate - Stimulerer Rot chakraen. Skal gi deg velstand, mot og seier. Beskyttende og gir bakkekontakt. Gir indre styrke som hjelper deg å bevege deg fremover, og er ekstra hjelpsom i hjemmet for å bevare roen i en stressende hverdag. Gir en fredlig ro i tider med sorg, og hjelper deg å holde stø kurs når du skal ta avgjørelser.

Black Onyx - Gir bakkekontakt, beskyttelse og er helende. Fremmer selvkontroll, beslutningsmaking, intuisjon. Absorberer negativ energi ved å frigjøre deg fra mentalt stress og fremmer emosjonell velvære. Hjelper deg å avslutte gamle forhold og bringer mennesker på nåtidens frekvens

Bluegreen Sediment Sea Jasper - En god sten for stabilitet. Beskytter deg mot ting som ikke er bra for deg, letter stress. Hjelper deg å finne indre fred, klarhet, kjærlighet og medfølelse. En utmerket sten for emosjonell heling.

Botswana agate - Åpner og styrker rot chakraen. Denne duse, lyse agaten beskytter deg som et varmt og mykt lag omkring deg. Dens stille energi er spesielt god til meditasjon. Føles beskyttende og komfortabel, lindrer smerte og hjertesorg, og stilner ensomhet. Vibrerer på en lavere frekvens enn andre stener, men er meget stabiliserende og har en styrkende innflytelse på deg. Kalles også Solnedgangstenen da den bevarer sollyset og hjelper deg gjennom lange, ensomme netter. Et “øye” i stenen anses som lykkeskapende. Brukes både som fertilitetssten og som hellbringende i spill. Er spesielt egnet for sensitive personligheter, som barn og tenåringer.

Brass - Metallet skal tradisjonelt bringe frem det gode i oss og den indre sannheten. Booster immunforsvaret og gir selvtillit. Bruker du messingsmykker regelmessig, vil din personlige energisignatur komme frem.

Buddha - Minner deg på å fokusere på medfølelse, fred og glede.

Cherry Quartz - Menneskeskapt stein av glass - utelukkende positiv sten. Innehar energier fra omgivelsene den ble skapt. Hjelper deg å selvreflektere på en ærlig, ren måte. Helende mot sorg og tristhet. Perfekt partner for du trenger healing, fred og positivitet. Gir spenning tilbake i forhold, fin hvis du føler sult etter romantikk (men kanskje er litt pessimistisk)

Clear Quartz - Innehar meget høy vibrasjon, appellerer til alle sju chakraene - også kalt en “soul star” chakra. Bringer klarhet i tankene, beskytter auraen og utvider ditt energifelt. Perfekt til meditering. Kjent som en helende sten og hjelper deg med både fysiske og psykiske utfordringer, og hjelper deg å se hvor problemer faktisk oppstår, slik at du kan ta tak i dem.

Citrine - En nærmest lysende sten som stråler deg full av lys optimisme, og hjelper deg å fokusere på det positive fremfor det negative. Guider deg til rikdom og overflod. Fremmer selvtillit, bringer glede inn i livet, kan hjelpe deg å overkomme depresjon, gjør deg utadvendt og stimulerer til selvuttrykkelse. Den solrike energien fra stenen oppfordrer deg til forandring!

Coconut shell - Kjent for sine fornyende egenskaper, skaper et behagelig og fredelig sinn, samt forbinder deg til jorden og gir bakkekontakt.

Dalmatian Stone - Gir bakkekontakt, støtter oppunder familiebånd, vennskap og fremmer lojalitet, og har en beroligende effekt på barn og dyr. Appellerer til barnet i oss, spesielt god for deg som er overanalyserende. Hjelper deg å finne glede og opprømthet i livet, spesielt hvis du føler livet er tungt. Langsomtvirkende energi, bør brukes over lang tid. Hjelper deg å sove, spesielt hvis du eller barna sliter med mareritt.

The Flower of Life: Livets blomst: Et perfekt, geometrisk symbol som finnes i mange ulike kulturer og religioner i verden. Et av de eldste symbolene man kjenner til. Brukes ofte til meditasjon og skal inneha sterke helende krefter, hjelper oss å fjerne frykt og skaper en sterk forbindelse til ditt høyere ‘jeg’. Symbolet skal også gi sterke selvbilde og har en dyp, åndelig betydning.

Hamsa - Hamsa hånden eller Fatima Hånden er best kjent for styrken til å beskytte eieren mot Det onde øyet og bring lykke. Eieren av Hamsa forventes å bli beskyttet mot alle negative energier.

Hematite - Den ultimate sten for kroppen for bakkekontakt - når den berører huden vil du middelbart føle deg mer balansert, rolig og sentrert. Eliminerer den negative energien i kroppen. Minner deg om at de eneste begrensningene som eksisterer, er dem du lager for deg selv

Labradorite - Magiens sten - renser og åpner energien din. Hjelper deg å finne din sanne skjebne og viser deg drømmene dine. Kan bringe fantastiske forandringer i livet ditt! Reduserer stress, tiltrekker suksess og demper angst.

Lava stone - Kjent for å gi bakkekontakt og er fantastisk til å roe ned følelser. Stammer fra rå energi, og er derfor ansett som en sten for å bli født på nytt og som kan fjerne unødvendige lag av emosjonell tilknytning. Stabiliserer og gir Rot chakraen bakkekontakt, og gir deg styrke.

Mookaite Jasper - En modig, jordlig skjønnhet som fusjonerer rød og gul energi. En herlig kombinasjon av Solar Plexus og Rot chakra som gir deg økt selvtillit, selvverd og hjelper deg å nå ditt fulle potensiale. Dens konstante energi holder deg velfokusert, beroliger sinnet og stilner distraherende tanker.

Moonstone - Lidenskapelig kjærlighet som vil fly deg til månen. Stenen er høyt verdsatt pga sine gode egenskaper: Bringer lykke, hjelper deg å forutse fremtiden, fremmer intuisjon, inspirerer, suksess i kjærlighet så vel som jobb, beskytter deg på land og til sjøs. Stenen er assosiert med månen, og det mest kraftfulle tidspunktet å bruke en månesten er ved fullmåne, da vil stenen revitaliseres. Kan brukes som en amulett for å bringe gode følelser, og beskytter deg om du er sensitiv av natur. En veldig personlig sten som reflekterer personen som eier den, en utmerket sten å bruke i meditasjon for å forstå deg selv.

Morganite - Med sine pastelle nyanser stiller stenen seg inn på hjertet og hjerte chakraen. Slik de første duse strålene fra en soloppgang varmer sjelen, vil denne stenen bringe deg en følelse av heling, engasjement, trygghet og løfter. Den renser din emosjonelle kropp for stress, angst og gamle sår, og bringer lys og kjærlighet inn i livet. Inspirerer til glede og energi.

Moss Agate - En sten for rikdom i all former. Stimulerer til et godt selvbilde og styrker positive tanker om deg selv, inkludert evnen til å komme godt overens med andre. En optimistisk sten. Styrker kroppen i stressende stunder, stabiliserer energier hvis du føler deg ustabil eller uten bakkekontakt. Perfekt sten hvis du trenger å komme deg etter sykdom eller avhengighet. Eliminerer depresjoner forårsaket av ubalanse mellom høyre og venstre hjernehalvdel, stimulerer mental styrke ved å bedre konsentrasjon, persepsjon og analytiske egenskaper. Styrker mental konsentrasjon, vedvarende arbeid, og kan derfor være en god sten for deg om du holder på med fysisk trening eller terapi. Moss Agate er en rensende sten, og renser personlig energi like godt som omgivelsene, kan minske værsyke. Kan brukes som fødesten av gravide eller jordmødre da den reduserer smerter og bidrar under fødselen, en sten for nye begynnelser. Kan bringe nye vennskap, tiltrekke seg ny kjærlighet eller gjenvekst av gammel kjærlighet.

Ocean Jasper - Positivitet, glede og balanse. Stenens Hjerte-chakra-baserte energi booster selvtilliten, selvfølelsen og følelsen av selvverd. Åpner blokkerte og negative energier så du kan nå ditt fulle potensiale.

Peach Aventurine - Denne stenen bør du ha i hånden hvis du skal ta en avgjørelse eller når du trenger å være ekstra kreativ. Den reduserer følelsen av stress og nervøsitet, og forsiktig leder deg bort fra usikkerhet og hjelper deg å overkomme sjenanse. Aventurine balanserer Yin og Yang; den feminine og maskuline energien i Universet, uavhengig av ditt kjønn. Lederegenskapene forsterkes av Aventurine-stener, diskret booster ditt potensiale for lederskap. Promoterer mental klarhet. Stenen balanserer emosjoner, hjelper deg å oppnå et mer stille sinn i forberedelse til meditasjon, og flytter deg vekk fra en selvkritisk indre dialog. Skal hjelpe mot hodepine og migrene.

Pink Tourmaline - En vakker energi som vibrerer i hjertechakraen, og som andre hjertestener, vil den bringe kjærlighet, lykke og glede inn i livet ditt. Den er kjent for å hjelpe på emosjonelle og humørrelaterte problemer. Har du følelsen av å være nedstemt, stresset eller mangle interesse for livet, vil disse kjærlige stenene hjelpe deg å få lidenskapen for livet tilbake. Primært heler stenene emosjonelle problemer. De vil hjelpe deg å føle deg mindre stresset og mer avslappet. Bringer kjærlighet og godt humør tilbake i livet ditt, og hjelper deg å heve deg over tragedie og sorg. Har en sterk feminin energi (Yin energi).

Pink Zebra Jasper - Beskyttende, helende, gir deg bakkekontakt. Utrolig bra for meditasjon og sentrering av sinnet. Øker din medfølelse og forståelse for andre

Pyrite – Assosieres med både Solar plexus og Hara chakraen. Hjelper deg å gjøre om stress og kaos til balanse, og revitaliserer en sliten kropp, hjerne og sinn. En sten som gir deg selvtillit og hjelper deg å overkomme frykter og bekymringer. Stenen hjelper deg å åpne hjertet ditt for naturen og jordens skjønnhet. En utmerket sten for meditasjon om du er bekymret for pengetrygghet, og du bør bruke stenen på kontoret for lykke og økonomisk vekst. Den vil hjelpe deg med å tenke nytt, inspirere og booste selvtilliten din, slik at du kan kvitte deg med gamle, dårlige vaner. En lykkesten som vil fylle livet med rikdom, hell og en følelse av takknemlighet.

Rainbow Agate - Balanserer emosjonell, fysisk og intellektuell energi. Harmoniserer yin&yang (de positive og negative energier i Universet). Gir indre stabilitet; varm og beskyttende sten. Assisterer sjonglering i hverdagen med forpliktelser og multitasking. Stopper brennende lyster vi har etter det vi ikke trenger. Bærer du agate nær brystet, styrker du hjerte- og blodkar. Rensende effekt - kraftfull på alle nivåer

Red Garnet - Sannhet og renhet. Ære, kjærlighet, regenerering, stabilitet, skjønnhet og standhaftighet. Gir hell og lykke, penger og kjærlighet. Beskytter deg på reise, gir livsstyrke og selvtillit. Frigjør deg fra dårlig karma

Rhodonite - Indre vekst, ubetinget kjærlighet, healing. Lærer menneskeheten om universal, uforpliktende kjærlighet. Trigger både emosjonell og fysisk healing

Rose Quartz - Ubetinget kjærlighet, medfølelse. Myk og feminin energi, taler til hjerte-chakraen. Løser emosjonelle sår og frykter. Tillater deg full kapasitet til å sannferdig gi og motta kjærlighet fra andre. Fremmer bånd mellom mennesker, barn i mors mage, fremmer kontakten med den nyfødte. Gir hell og lykke, hjelper deg når du skal ta viktige avgjørelser i jobb eller ellers i livet. En helende og positiv sten.

Rosewood - Booster immunforsvaret da den beroliger deg. Hjelper å rense bort negativ energi slik at du kan heles. Assosieres med hjertechakraen, og har en medfølende og helende energi som også gir din intuitive helse en boost.

Rudraksha - Betyr Shivas tårer. Bra for reisende eller de som stadig er i bevegelse, som spiser og sover ulike steder - lager en kokong av din egen energi. Beskytter mot negative energier

Sandalwood - Raffinert og beroligende duft fra treet som er en bevisst påminnelse om fred. Tiltrekker seg positivitet og et positivt “state-of-mind”. Stimulerer rotchakraen og hjelper deg å finne selvtilliten, energien og positiviteten du trenger for å stå opp for deg selv.

Scallop shell - kamskjell - Assosiereres med skjønnhet og kjærlighet. Representerer reise og bevegelse. 

Sodalite - En sten for ro og fred. Får deg i kontakt med din sjette sans igjen ved å fremme intuisjonen. Fremmer harmoni og balanse ved å frigi spenninger, negative følelser og frykt. Kan også rense opp i elektromagnetisk støy, så en god sten i hverdagen med all elektrisitet vi omgir oss med.

Sterling silver - Speiler sjelen, fremmer intuitive og psykiske energier. Tiltrekker, fremmer og oppbevarer energien til halvedelstenene den omgis av. Drar ut negativ energi. Sølv relaterer til månen og månens energier, samt yin, den feminine energien.

Sunstone - Stimulererer hara chakraen ved å gi deg og sjelen solkyssets varmede glød. Booster selvverdet og selvtilliten, åpner hjertet for kjærlighet, og renser vekk negative tanker og energier. Ved å vende ansiktet mot solen og la skyggene falle bak deg, lærer stenen deg å slutte fred med gamle feiltrinn, slik at du kan vokse og utvikle deg. Varmer og renser alle chakraenergiene, og minner deg om å balansere arbeidslivets alvor og lek i solen.

Tigers eye - Stimulerer og åpner først og fremst via solar plexus chakraen, men åpner også rot og harachakraen. Kombinasjonen av disse tre vil hjelpe deg å beholde bakkekontakt, være sentrert og rolig, selv hvis det stormer som verst. Gir deg økt viljestyrke, mot og motivasjon, og gir både kropp og sjel positiv og optimistisk energi. Hjelper deg å se det positive i situasjoner, og kan være spesielt hjelpsom om du føler deg deprimert. Bringer lykke og beskyttelse ved reise, og skal være med på å åpne opp blokkert kreativitet.

Stabilisert Turquoise - Åpner hals- og pannechakraen. Turquoise er en styrkende sten, både fysisk og psykisk immunforsvar. Fremmer empatiske og balanserende følelser; hjelper deg å gjenkjenne årsaker til lykke og ulykkelighet, og mestre dem. En rensende sten mot elektromagnetisk støy og beskytter mot negative energier i omgivelsene. Hjelper deg å se alle aspekter ved deg selv; helhet kan bare oppnås om vi ser og omfavner alle sider av oss selv.

Yellow Calcite - En dus sten som assosieres med håp, stabilitet og selvtillit. Stimulerer solar plexus og krone chakraen som renser ut negativ energi fra omgivelsen og inni deg. Renser ut gamle energimønstre og øker personlig motivasjon og drivkraft. En god sten for arbeid og studier, da den hjelper på hukommelsen og evnen til å lære raskt og effektivt.

Yellow Jasper – Øker selvtilliten i sosiale settinger ved å skape et beskyttende skjold. Bruk for å lette kroniske bekymringer og selvbevissthet om hva andre tenker og mener om deg. Vil beskytte deg på fysiske og mentale reiser, og gir deg en positiv energiboost ved å styrke selvtilliten og entusiasmen din. Inspirerer deg til å få ting gjort, og hjelper deg til å bevege deg på din livssti.

Yellow Picture Jasper –En god sten for meditasjon da den styrker din bevissthet til jorden. Beskyttende og nærende sten som fjerner dine bekymringer og frykter. God for inspirasjon og kreativitet. Bringer energier med avslappethet og tilknytning; vil positivt påvirke hjemmet ditt og bringe ro, stabilitet og sikkerhet inn i livet ditt. Hjelper deg å slutte med dårlige uvaner, og fjerne gifter fra kroppen. Gir beskyttende energi til det ufødte barnet og under fødsel også. Gir deg en god følelse av dine egne krefter, og hjelper deg å tro på deg selv.

White Howlite - Antistress, lærer deg tålmodighet. Hjelper deg å overkomme selvkritikk, selvopptatthet og sinne. Beroligende sten som brukes til å frigjøre stress av alle slag. Utmerket botemiddel mot insomnia pga et overaktivt sinn 

 

6. JEG LETER ETTER HELT SPESIFIKKE EGENSKAPER MIN MALA SKAL INNEHA HVORDAN FINNER JEG DETTE?

Under fanen "INTENSJON" vil du finne ulike egenskaper, hvor malaarmbånd og -kjedene er inndelt etter egenskaper/intensjon og ønskelig påvirkning. Du kan også lese deg frem til de ulike egenskapene nedenfor, eller sende meg en mail på post@bergamott.no så skal jeg hjelpe deg.

EGENSKAPER/INTENSJON

Bakkekontakt - Onyx, Hematite, Amazonite, Jasper, Dalmatian stone, Coconut shell, Tigers eye, Lava, Black Agate


Balanse -
Agate, Rhodonite (emosjonell), Onyx, Garnet (kropp & sjel), Amazonite, Sodalite, Amethyst, Turquoise, Sunstone, Pyrite, African Turquoise


Beroligende -
Amazonite, Agate, Howlite, Hematite, Sandaltree, Rosewood, Pink Tourmaline, Sodalite, Dalmatian stone, Coconut shell, Mookaite Jasper, Tigers eye, Lava, Black Agate


Beskyttelse -
Onyx, Jasper, Amazonite, Ruduksha, Turquoise, Tigers eye, Botswana agate, Moonstone, Black Agate


Depresjon, hjelper mot -
Rose Quartz, Pink Tourmaline, Moss Agate, Turquoise, Tigers eye, Botswana agate, Citrine


Energi -
Agate, Silver, Dalmatian stone, Pink Tourmaline, Tigers eye, Lava, Calcite, African Turquoise, Morganite


Fertilitet -
Rose Quartz, Botswana agate


Glede -
Pink Tourmaline, Dalmatian stone, Yellow Jasper, Tigers eye, Calcite, Citrine, Morganite


Helende -
Rose Quartz, Jasper, Cherry Quartz, Onyx, Rosewood, Botswana agate, Morganite


Intuisjon -
Labradorite, Amazonite, Silver, Howlite, Sodalite, Moonstone


Kjærlighet -
Rose Quartz, Rhodonite, Cherry Quartz, Garnet, Pink Tourmaline, Moss agate, Moonstone, Turquoise, Sunstone, Morganite


Kommunikasjon -
Amazonite, Peach Aventurine


Kreativitet -
Rose Quartz, Peach Aventurine, Tigers eye, Calcite


Mot -
Jasper, Hematite, Amazonite, Tigers eye, Black Agate


Optimisme/Positivitet - 
Moss Agate, Moonstone, Cherry Quartz, Pink Tourmaline, Yellow Jasper, Tigers eye, Sandaltree wood, Calcite, Citrine, Morganite


Overflod -
Amazonite, Citrine, Pyrite, Black Agate


Reise -
Ruduksha, Garnet, Turquiose, Tigers eye, Scallop seashell


Rensende -
Agate, Hematite, Garnet, Sodalite, Moss agate, Turquiose, Calcite


Selvtillit -
Garnet, Amazonite, Peach Aventurine, Yellow Jasper, Mookaite Jasper, Tigers eye, Botswana agate, Calcite, Citrine, Moonstone, Sunstone, Pyrite, African Turquoise


Sorg, hjelper mot -
Rose Quartz, Cherry Quartz, Pink Tourmaline, Amethyst, Botswana Agate


Stress, hjelper mot -
Hematite, Jasper, Howlite, Onyx, Pink Tourmaline, Amethyst, Mookaite Jasper, Pyrite, Morganite


Styrke -
Garnet (i jobb), Agate, Hematite, Amazonite, Peach Aventurine, Amethyst, Turquoise, Tigers eye, Botswana agate, Pyrite, Black Agate

 

7. HVORDAN BØR JEG BEHANDLE MALA-SMYKKENE MINE?

Jeg anbefaler at malaer som består av halvedelstener og treperler tas av før bading, hotyoga og svømming. Beskytt stenene på malaen din mot harde og ru overflater. Hvis stenene treffer hardt nok mot en hard eller ru overflate, kan du slå flak eller skade stenene i malaen din. 

 

8. HVA HVIS MALAEN MIN BLIR ØDELAGT?

Det er utrolig viktig for meg at du skal kunne få glede av malasmykkene dine i mange år fremover. En silketråd består av flere tvinnede tråder og er derfor veldig sterk. Det er allikevel ikke umulig å ødelegge den. Mange av malaarmbåndene er laget med en elastrisk strikk og som du sikkert vet, er ikke en strikk ment å vare for evig. De er ikke laget for å tåle uforsiktig bruk og strekking, og skal heller ikke brukes i vann. Som med alle smykker som brukes mye, vil malaen din kunne gå i stykker og trenge reparasjon. Bergamott tilbyr 1 års garanti på alle smykker. Sender du meg malaen din, skal jeg gladelig reparere den for deg igjen gratis. Husk å ta kontakt med meg før du returnerer, slik at jeg sørger for å ha alle komponenter tilgjengelig. Har garantitiden utløpt, kan du allikevel få reparert smykkene, men da mot en kostnad. 

Det er et merkelig fenomen som sies å forekomme når malaer plutselig går i stykker, knuser eller blir borte; malaen har kanskje allerede gjort ferdig det den var ment å gjøre for deg, den trenger å renses eller så trenger du rett og slett andre krystaller? En ødelagt mala symboliserer en avsluttet eller ødelagt sirkel. Krystaller og naturstener absorberer og renser energier, og "forlater" oss ofte når deres intensjon er oppfylt. Merkelig, men sant. Ofte blir malaer ødelagt i en stund hvor man reflekterer eller i en situasjon hvor man føler et sterkt behov for å frigi malaens intensjon. 

Jeg vil trekke om smykket ditt, og smykket vil bli renset for gammel energi og klare til bruk igjen. Vær oppmerksom på at smykkene da ofte kan inneha en annen energi enn når du fikk dem, kanskje er dine vibrasjoner endret slik at malaen vil føles annerledes. Det kan være lurt å vurdere om smykket skal ha en andre intensjoner denne gangen, eller om du trenger andre krystaller og halvedelstener?

 

9. HVORDAN RENSE MALAEN DIN: 

Naturstenene dine vil jobbe best om de er renset, så rens og aktiver dem ofte! Jeg anbefaler å rense malaen din før du tar den i bruk, og husk at en mala er personlig. Du bør ikke låne bort malaen, og skulle du allikevel ønske å gjøre det, anbefaler jeg å rense den før og etter utlån.

Her er noen anbefalte måter å rense malaene dine på:

  • Plasser malaen din på stammen eller bladene til en frisk, grønn plante i minst 24 timer. 
  • Plasser malaen din ute under solen eller fullmånen for minst 4 timer. 
  • Hold malaen din i røyken av salvie til smykket slutter å bevege seg. 

 

En mala er ikke bare et vakkert smykke, men også et viktig medium for opplysthet og fred. En mala til for å brukes! Uansett om du bruker malaen din til å telle mantraer mens du mediterer eller bærer det som en daglig påminnelse om malaens intensjon, håper jeg du vil få glede og hjelp fra malaen din i mange år fremover!

 

 

 Camilla :-)