ALT OM MALA SMYKKER + FAQ

 

Først av alt... Takk for at du valgte å finne DIN mala akkurat hos meg. Vi trenger alle en påminnelse om hvor hjertet egentlig vil være, hvilke drømmer vi skal følge. Jeg håper, ved at du bærer din Intensjon, vil kunne få hjelp til å skifte fokus og lytte til hjertet, og dermed la drømmene dine komme et skritt nærmere deg.  

Visste du at i hvert enkelt øyeblikk bevisst (og ubevisst!) påvirkes livet du lever? Hver tanke, følelse og avgjørelse du tar, leder til en mulighet, et nytt vennskap, en inspirerende samtale som vil utvikle seg til mer erfaring og forbindelser, som sammen utgjør det fantastiske livet du lever. Du er skaperen og sjefen over livet ditt! Det er en utrolig mektig oppdagelse når du innser det, er det ikke?

 

Namaste 

Camilla

 


 

1. HVA ER MALA-PERLER?

Malaperler har blitt brukt i århundre som et verktøy for å hjelpe mennesker å skape et intensjonsfylt liv. I Buddisme og Hinduisme er Mala perler (som er ordet for lenke på Sanskrit) tradisjonelt brukt som et verktøy for meditasjon. Det er 108 perler (og det er mange grunner til at det er nøyaktig dette tallet), en Guru-perle som minner deg om å holde intensjonene dine positive, eller som hjelper deg å holde tellingen på mantraene dine når du mediterer.

Tradisjonelt har malaer blitt brukt i meditasjon og bønn, men ikke la deg avskrekke av dette om du ikke er “helt der”. Alle kan bruke en mala, enten du mediterer eller ikke. Du kan bruke den rundt halsen, meditere på den, bære malaen rundt håndleddet eller ha den liggende på nattbordet. Mange blir tiltrukket av malaene fordi de tror på deres helende egenskaper som gir indre fred og et beroliget sinn.

 

2. HVORFOR 108?

Akkurat tallets betydning er åpent for tolkning, men 108 har lenge vært ansett som et hellige tall i Hinduisme og yogaverdenen. Tradisjonelt vil en mala, eller en bønnelenke, komme på en tråd med 108 perler, samt en Guru-perle.

Velrenomerte Vediske matematikere anså 108 som tallet for hele vår eksistens. Tallet er også forbundet med Månen, Solen og Jorden; den gjennomsnittlige avstanden fra Månen og Solen til Jorden, er 108 ganger deres respektive diameter. I følge yogatradisjoner er det 108 hellige steder i India, det er også 108 hellige steder på kroppen, samt 108 Upanishads, som er hellige tekster som innehar noen av de mest sentrale filosofiske Hinduistiske konseptene.

En mala inneholder tradisjonelt 21, 27, 54 eller 108 perler. Den kan også inneholde såkalte telleperler, som hjelper deg å holde styr på hvor du er på malaen. Når du har meditert med malaen din en stund, vil du kjenne igjen "rytmen" i malaen din, og dette hjelper deg å vite hvor langt du har kommet.

 

3. Hva er et mantra?

En mala blir ofte brukt til å gjenta et mantra; en lyd, et ord eller en kort frase du repeterer for å holde konsentrasjonen. Det kan være et Sanskrit ord som "OM"; som representrerer "alt", det blir sagt at det er frøet til alt levende, og dette lille ordet innehar all kraften i universet. Det er begynnelsen, midten og slutten av alt. Et mantra kan også være enkle ord som "fred", "kjærlighet" eller "balanse", noe du er takknemlig for, eller ønsker å fokusere på.

For å telle mantraer, hold malaen i hånden og snu hver perle med tommel- og langfinger (pekefingeren menes å representrere "ego", og er derfor ikke anbefalt for å snu perlene med).

Når du har beveget deg rundt malaen din vil du tilslutt komme til Guru-perlen. Da kan du gjerne stoppe opp og gi deg selv et øyeblikk av takknemlighet for at du tar deg tiden til å meditere. Guruperlen representerer solen, som de 108 andre perlene snur seg rundt som planeter. Guru-perlen kan også representrere Læreren, enten din yogalærer eller mentor. Aldri tell forbi Guru-perlen, men istedenfor snu og fortsett i motsatt retning.

Hvis du velger å meditere med malaen din, er det viktig å meditere med fokus på vennlighet til deg selv, og ikke bli oppgitt om du mister fokus. Tankene vil helt sikkert vandre underveis, og oppmerksomheten din trenger trening i å holde fokus på mantraet. Du vil etterhvert bli bedre og bedre til nettopp å holde fokus, og dermed også bli bedre på "mindfulness".

 

 4.Hva betyr stenene og perlene i min mala?

 BERGAMOTTS HALVEDELSTENER/NATURSTENER:

Amazonite - Hjelper deg å komme i kontakt med din indre styrke og ta kontroll over livet ditt. Fordriver bekymringer, frykt, irritasjon, og samtidig balanserer humørsvingninger. Gir deg bakkekontakt, blokkerer negativ energi.

Black Onyx - Gir bakkekontakt, beskyttelse og er helende. Fremmer selvkontroll, beslutningsmaking, intuisjon. Absorberer negativ energi ved å frigjøre deg fra mentalt stress og fremmer emosjonell velvære. Hjelper deg å avslutte gamle forhold og bringer mennesker på nåtidens frekvens

Cherry Quartz - Menneskeskapt stein av glass - utelukkende positiv sten. Innehar energier fra omgivelsene den ble skapt. Hjelper deg å selvreflektere på en ærlig, ren måte. Helende mot sorg og tristhet. Perfekt partner for du trenger healing, fred og positivitet. Gir spenning tilbake i forhold, fin hvis du føler sult etter romantikk (men kanskje er litt pessimistisk)

Hematite - Den ultimate sten for kroppen for bakkekontakt - når den berører huden vil du middelbart føle deg mer balanser, rolig og sentrert Eliminerer den negative energien i kroppen. Minner deg om at de eneste begrensningene som eksisterer, er dem du lager for deg selv

Labradorite - Magiens sten - renser og åpner energien din. Hjelper deg å finne din sanne skjebne og viser deg drømmene dine. Kan bringe fantastiske forandringer i livet ditt

Moonstone - Lidenskapelig kjærlighet som vil fly deg til månen. Stenen er høyt verdsatt pga sine gode egenskaper: Bringer lykke, hjelper deg å forutse fremtiden, fremmer intuisjon, inspirerer, suksess i kjærlighet så vel som jobb, beskytter deg på land og til sjøs. Stenen er assosiert med månen, og det mest kraftfulle tidspunktet å bruke en månesten er ved fullmåne, da vil stenen revitaliseres. Kan brukes som en amulett for å bringe gode følelser, og beskytter deg om du er sensitiv av natur. En veldig personlig sten som reflekterer personen som eier den, en utmerket sted å bruke i meditasjon for å forstå deg selv.

Moss Agate - En sten for rikdom i all former. Stimulerer til et godt selvbilde og styrker positive tanker om deg selv, inkludert evnen til å komme godt overens med andre. En optimistisk sten. Styrker kroppen i stressende stunder, stabiliserer energierhvis du føler deg ustabil eller uten bakkekontakt. Perfekt sten hvis du trenger å komme deg etter sykdom eller avhengighet. Eliminerer depresjoner forårsaket av ubalanse mellom høyre og  venstre hjernehalvdel, stimulerer mentral styrke ved å bedre konsentrasjon, persepsjon og analytiske egenskaper. Styrker mental konsentrasjon, vedvarende arbeid, og kan derfor være en god sten for deg om du holder på med fysisk trening eller terapi. Moss Agate er en rensende sten, og renser personlig energi like godt som omgivelsene, kan minske værsyke. Kan brukes som fødesten av gravide eller jordmødre da den reduserer smerter og bidrar under fødselen, en sten for nye begynnelser. Kan bringe nye vennskap, tiltrekke seg ny kjærlighet eller gjenvekst av gammel kjærlighet.

Peach Aventurine - Denne stenen bør du ha i hånden hvis du skal ta en avgjørelse eller når du trenger å være ekstra kreativ. Den reduserer følelsen av stress og nervøsitet, og forsiktig leder deg bort fra usikkerhet og hjelper deg å overkomme sjenanse. Aventurine balanserer Yin og Yang; den feminine og maskuline energien i Universet, uavhengig av ditt kjønn. Lederegenskapene forsterkes av Aventurine-stener, diskret booster ditt potensiale for lederskap. Promoterer mental klarhet. Stenen balanserer emosjoner, hjelper deg å oppnå et mer stille sinn i forberedelse til meditasjon, og flytter deg vekk fra en selvkritisk indre dialog. Skal hjelpe mot hodepine og migrene.

Pink Tourmaline - En vakker energi som vibrerer i hjertechakraen, og som andre hjertestener, vil den bringe kjærlighet, lykke og glede inn i livet ditt. Den er kjent for å hjelpe på emosjonelle og humørrelaterte problemer. Har du følelsen av å være nedstemt, stresset eller mangle interesse for livet, vil dette kjærlige stener hjelpe deg å få lidenskapen for livet tilbake. Primært healer stenene emosjonelle problemer. De vil hjelpe deg å føle deg mindre stresset og mer avslappet. Bringer kjærlighet og godt humør tilbake i livet ditt, og hjelper deg å heve deg over tragedie og sorg. Har en sterk feminin energi (Yin energi).

Pink Zebra Jasper - Beskyttende, helende, gir deg bakkekontakt. Utrolig bra for meditasjon og sentrering av sinnet. Øker din medfølelse og forståelse for andre

Rainbow Agate - Balanserer emosjonell, fysisk og intelektuell energi. Harmoniserer yin&yang (de positive og negative energier i Universet). Gir indre stabilitet; varm og beskyttende sten. Assisterer sjonglering i hverdagen med forpliktelser og multitasking. Stopper brennende lyster vi har etter det vi ikke trenger. Bærer du agate nær brystet, styrker du hjerte- og blodkar. Rensende effekt - kraftfull på alle nivåer

Red Garnet - Sannhet og renhet. Ære, kjærlighet, regenerering, stabilitet, skjønnhet og stanhaftighet. Gir hell og lykke, penger og kjærlighet. Beskytter deg på reise, gir livsstyrke og selvtillit. Frigjør dårlig karma

Rhodonite - Indre vekst, ubetinget kjærlighet, healing. Lærer menneskeheten om universal, uforpliktende kjærlighet. Trigger både emosjonell og fysisk healing

Rose Quartz - Ubetinget kjærlighet, medfølelse. Myk og feminin energi, taler til hjerte-chakraen. Løser emosjonelle sår og frykter. Tillater deg full kapasitet til å sannferdig gi og motta kjærlighet fra andre. Fremmer bånd mellom mennesker, barn i mors mage, nyfødt

Rosewood - Booster immunforsvaret da den beroliger deg. Hjelper å rense bort negativ energi slik at du kan heles

Rudraksha - Betyr Shivas tårer. Bra for reisende eller de som stadig er i bevegelse, som spiser og sover ulike steder - lager en kokong av din egen energi. Beskytter mot negative energier

Sandaltree wood - Raffinert og beroligende duft fra treet som er en bevisst påminnelse om fred. Tiltrekker seg positivitet og et positivt “state-of-mind”

Sterling silver - Speiler sjelen, fremmer intuitive og psykiske energier. Tiltrekker, fremmer og oppbevarer energien til halvedelstenene den omgis av. Drar ut negativ energi. Sølv relaterer til månen og månens energier, samt yin, den feminine energien.

White Howlite - Antistress, lærer deg tålmodighet. Hjelper deg å overkomme selvkritikk. Beroligende sten som brukes til å frigjøre stress av alle slag. Utmerket botemiddel mot insomnia pga et overaktivt sinn

 

4. Jeg leter etter helt spesifikke egenskaper min mala skal inneha, hvordan finner jeg dette?

Under fanen "INTENSJON" vil du finne ulike egenskaper, hvor malaarmbånd og -kjedene er inndelt etter egenskaper/intensjon og ønskelig påvirkning. Du kan også lese deg frem til de ulike egenskapene nedenfor, eller sende meg en mail på post@bergamott.no så skal jeg hjelpe deg.

EGENSKAPER/INTENSJON

Bakkekontakt - Onyx, Hematite, Amazonite, Jasper

Balanse - Agate, Rhodonite (emosjonell), Onyx, Garnet (kropp & sjel), Amazonite, Peach Aventurine, Pink Tourmaline

Beroligende - Amazonite, Agate, Howlite, Hematite, Sandaltree, Rosewood, Peach Aventurine, Pink Tourmaline

Beskyttelse - Onyx, Jasper, Amazonite, Ruduksha, Moonstone

Depresjon, hjelper mot - Rose Quartz, Moss Agate

Energi - Agate, Silver, Pink Tourmaline

Fertilitet - Rose Quartz

Helende - Rose Quartz, Jasper, Cherry Quartz, Onyx, Rosewood

Intuisjon - Labradorite, Amazonite, Silver, Howlite, Moonstone

Kjærlighet - Rose Quartz, Rhodonite, Cherry Quartz, Garnet, Moss Agate, Moonstone, Pink Tourmaline

Kommunikasjon - Amazonite, Peach Aventurine

Kreativitet - Rose Quartz, Peach Aventurine

Mot - Jasper, Hematite, Amazonite

Optimisme/Positivitet - Moss Agate, Moonstone,Cherry Quartz, Pink Tourmaline

Reise - Rudraksha, Garnet

Rensende - Agate, Hematite, Garnet, Moss Agate

Selvtillit og selvfølelse - Garnet, Amazonite

Sorg, hjelper mot - Rose Quartz, Cherry Quartz

Stress, hjelper mot - Hematite, Jasper, Howlite, Onyx, Peach Aventurine, Pink Tourmaline

 

5. Hvordan behandler jeg mala-smykkene mine?

Jeg anbefaler at malaer som består av halvedelstener og treperler tas av før bading, hotyoga og svømming. Beskytt stenene på malaen din mot harde og ru overflater. Hvis stenene treffer hardt nok mot en hard eller ru overflate, kan du slå flak eller skade stenene i malaen din. 

 

6. Hva hvis malaen min blir ødelagt?

Etter lang tids bruk eller et uheldig besøk hengende fast i en busk eller lignende, kan malaarmbåndet ditt kunne ryke. Sender du meg malaen din, skal jeg gladelig reparere den for deg igjen!

 

En mala er ikke bare et vakkert smykke, men også et viktig medium for opplysthet og fred. En mala til for å brukes! Uansett om du bruker malaen din til å telle mantraer mens du mediterer eller bærer det som en daglig påminnelse om malaens intensjon, håper jeg du vil få glede og hjelp fra malaen din i mange år fremover!

 

 

 

 

 

Save