Hva er en intensjon?

Hva er en intensjon?

Du har kanskje hørt snakk om å sette en intensjon eller affirmasjon for å manifestere det du ønsker mer av i livet? Og hvorfor i alle dager skal du gjøre dette?

Vel, la meg forsøke å forklare det enkelt for deg.

 Det du fokuserer på, forsterkes i hjernen

Hjernene våre har en "negativt partiskhet", noe som betyr at vi har en tendens til å legge mer merke til negative erfaringer og følelser enn de positive. Dette er en form for selektiv oppmerksomhet i hjernen.

Denne negative partiskheten kan resultere i dårligere mental helse som trigges av kroppens stressrespons. Dette forårsaker at vi dveler i negative tanker, emosjonell dysregulering, og kan skape inngripende uro og angst.

Men, vi har evnen til å påvirke vår selektive partiskhet den andre retningen...

Når vi bevisst flytter vår oppmerksomhet mot positive erfaringer og følelser, vil vi aktivere hjernens belønningssystem, frigi go'følende neurotransmittere i hjernen som dopamin og serotonin.

Over tid, vil denne bevisstgjørende treningen lage nye stier (som igjen blir til brede veier) i hjernen som legger merke til og forsterker de gode og positive opplevelsene, som igjen fører til en bedre generell følelse av glede og velvære, samt gir oss bedre motstandskraft i møte med utfordringer.

Hjernen er jo bare helt fantastisk...

 

Men hva så med disse intensjonene?

Det å sette en intensjon er et utrolig mektig verktøy som kan hjelpe deg å skifte fokus bort fra det negative eller vanskelige, og heller oppnå glede og generell velvære i livet. Ved å ha en tydelig og klar mening, kan vi få innsikt i våre drømmer, verdier og ambisjoner. Det hjelper oss også å leve i nuet, og ikke la oss trekkes inn i en spiral av negative tanker og følelser.

En intensjon eller affirmasjon er som en magisk magnet som tiltrekker seg det du måtte ønske. En intensjon er et bestemt ønske du setter å endre deg i positiv retning, mens en affirmasjon er en positivt setning eller ord du kan gjenta for deg selv med positivt styrkende kraft.

For å sette din intensjon, er det viktig å være sikker på hva du egentlig trenger eller ønsker mer av.

  1. Tenk nøye i gjennom hva som er viktig for deg - hva er viktig for at du skal kjenne på tilfredshet og glede i livet ditt?
  2. Hvilke områder i livet skulle du ønske var bedre? Det kan være at du ønsker å forbedre din helse, dine forhold, jobbsituasjon eller karriere, spiritualitet eller sosialliv.
  3. Vær spesifikk rundt hvorfor, hva og når du ønsker å oppnå dette
  4. Knytt intensjonen din til noe bestemt! Skriv ned en affirmasjon eller et mantra på en synlig lapp som du henger opp, eller du kan bruke ett av krystallarmbåndene dine til å minne deg selv på hva du ønsker å oppnå. På denne måten vil du kunne få en påminnelse hver gang du leser lappen, eller kjenner armbåndet mot håndleddet ditt eller ser ned på det.

 

 

De aller fleste av bergamott DESIGNs armbånd har en affirmasjon du kan bruke om du syns det er vanskelig å komme på noe selv, men du er selvfølgelig velkommen til å skape din egen!

Finner du ikke den krystallkombinasjonen som du trenger? Vi kan sette sammen og lage akkurat det krystallarmbåndet du trenger, helt etter dine ønsker. Du kan kontakte oss via kontaktskjemaet vårt eller pr epost: post@bergamott.no så hjelper vi deg gjerne!

 

Tilbake til bloggen